sexta-feira, 20 de março de 2009

Contra a la dureza de los Mossos d'Esquadra contra personas en Barcelona

Pasado miercoles, hube una batalla campal que se produjo entre varios miembros de la policía y los universitarios concentrados para protestar contra el plan de Bolonia.
Varias personas fueron agredidas.

Comunicat:
Des de l'Observatori DESC, juntament amb la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Avocats de Barcelona, l' Observatori del Sistema Penal i el Drets Humans de la Universitat de Barcelona, i la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona, considerem que:

- Les actuacions policials del dia d'ahir, 18 de març contra els estudiants que protestaven pel Pla Bolonya s'han fet amb una violència i una duresa extrema, pròpia d'altres èpoques i intolerable en un sistema democràtic.

- S'han causat detencions arbitràries i desenes de persones han estat ferides de forma indiscriminada i en parts del cos, com ara el cap, absolutament prohibides pel nostre ordenament jurídic.

- L'agressió a nombrosos professionals del periodisme ha afectat la seva tasca informativa i per tant suposa una vulneració del dret a la informació reconegut en l'article 20 de la Constitució espanyola.

Per tot això reclamem al Rectorat de la Universitat:

1. Que reprengui el processos de discussió interromput amb els estudiants contraris al Pla Bolonya i es posi fi al discurs criminalitzador en vers la seva protesta.

I al Departament d'Interior:

2. Que obri una investigació i en virtut de llur resultat depuri les responsabilitats que escaiguin.

3. Que apliqui immediatament la normativa que obliga a la identificació dels anti-avalots.

4. Que revisi els protocols d'actuació en matèria de dissolució de manifestacions

Nenhum comentário: